Corona-compensatieregeling voor dorpshuizen in gemeente Loppersum

Pier Prins. Foto: Ellen Wiersema Vial

Dorpshuizen in de gemeente Loppersum kunnen bij de gemeente aankloppen voor een corona-compensatieregeling. Burgemeester en wethouders hebben besloten 3500 euro per dorpshuis beschikbaar te stellen.

Het Rijk heeft 17 miljoen euro beschikbaar gesteld voor alle dorps- en buurthuizen in Nederland. Dit geld is bedoeld voor de dorps- en buurthuizen die buiten landelijke regelingen vallen, waaronder de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS).

Tegenvallende inkomsten compenseren

De gemeente Loppersum heeft onderzocht welke tekorten zijn ontstaan bij de dorpshuizen binnen de gemeentegrenzen. Op basis van dit onderzoek hebben burgemeester en wethouders besloten per dorpshuis 3500 beschikbaar te stellen. In de hoop daarmee tegenvallende inkomsten te kunnen compenseren.

‘Wij vinden het erg belangrijk dat onze dorpshuizen blijven bestaan’, licht wethouder Pier Prins in een persbericht toe. ‘Zij hebben een wezenlijke rol als het gaat om leefbaarheid. Het zijn de ‘huiskamers van de dorpen’. Door deze extra compensatie hopen we dat de dorpshuizen het hoofd boven water kunnen houden.’

Besturen kunnen aanvraag indienen

De besturen van de dorpshuizen kunnen tot 31 december van dit jaar een aanvraag indienen . De aanvragen worden binnen twee weken beoordeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Loppersum
Coronavirus
menu