Eindelijk duidelijkheid voor 'vergeten hoekje' in Middelstum. Bewoners krijgen mogelijkheid hun woning te slopen en nieuw te bouwen

De wethouders Pier Prins (rechts) en Bé Schollema aan de Vlaslaan in Middelstum. Foto: Jan Pitt

De bewoners van twintig woningen in het ‘vergeten hoekje’ van Middelstum hebben vorige week na jaren wachten duidelijkheid gekregen over de versterkingsmogelijkheden voor hun woning. Zij krijgen de mogelijkheid hun woning te slopen en nieuw te bouwen.

Het gaat om twaalf particuliere eigenaren en acht huurders van Woongroep Marenland in het cluster Ploegersweg - Vlaslaan – Boerdamsterweg in Middelstum.

‘Na maanden intensief overleg met Nationaal Coördinator Groningen en Woongroep Marenland is de kogel door de kerk’, licht wethouder Pier Prins in een persbericht toe. ‘De twintig eigenaren en huurders krijgen, net als hun vijf buurtbewoners, de mogelijkheid hun woning te slopen en nieuw te bouwen. Wij zijn blij dat voor hen het wachten nu voorbij is.’

De buurtbewoners waarvan Prins rept lieten hun woning via het programma Heft in Eigen Hand van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) slopen en nieuw bouwen.

Woningen in 2017 geïnspecteerd

De bewoners van de twintig woningen hebben jaren op dit bericht moeten wachten. De woningen werden in 2017 geïnspecteerd, maar een versterkingsadvies bleef vooralsnog uit. De woningen behoren tot een groep - ‘ batch 1581 ’ - waarover jarenlang geen bestuurlijk besluit werd genomen.

De afgelopen maanden zijn op verschillende niveaus de laatste intensieve gesprekken gevoerd. ‘Voor de eigenaren/ huurders lijkt het misschien dat er jarenlang niets is gebeurd. Maar het onderwerp heeft áltijd op onze agenda gestaan. Door collega-wethouder Bé Schollema bij het Bestuurlijk Overleg Groningen, in de lokale Stuurgroep en ook binnen de ambtelijke organisaties van NCG en gemeente’, benadrukt Prins.

De eigenaren en huurders worden deze week bijgepraat over het vervolgtraject.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Loppersum
menu