Koninklijke eer voor supervrijwilliger Jan Gast van tennisclub Mentheda in Middelstum

De versierselen behorende bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Kanselarij der Nederlandse Orden

Jan Gast uit Middelstum is zaterdagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden door burgemeester Hans Engels van Loppersum uitgereikt in de kantine van tennisclub Mentheda. Zeer vertrouwde bodem voor de decorandus.

Jan Gast was namelijk nadrukkelijk betrokken bij de bouw van deze kantine in 1995. Zoals hij dat ook was bij de opbouw van een oefenmuur en het bouwen en plaatsen van een materiaalhok.

Veertig jaar vrijwilliger

Daarnaast is hij al sinds de oprichting in 1980 als vrijwilliger actief voor de tennisclub in zijn woonplaats. Al veertig jaar is hij meerdere uren per week op het tennispark te vinden om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, variërend van het bladvrij maken van de banen tot het strooien van zout tegen groenaanslag, en van het aanvullen van het gravel tot het controleren van de sproei-installaties.

Gast is bovendien een actief lid, dat Mentheda gedurende 40 jaar in competitieverband vertegenwoordigde, nieuwe leden rekruteerde en deze nieuwe leden belangeloos les gaf.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Loppersum
menu