Gemeente Loppersum tovert woning met winkelpand in Middelsum om tot duurzame demo-woning

Wethouder Bé Schollema bij het pand aan de Heerestraat in Middelstum. Foto: Jan Pitt

De gemeente Loppersum tovert een vooroorlogse woning met winkelpand aan de Heerestraat in Middelstum om tot duurzame demo-woning. De gemeente heeft dit pand kortgeleden aangekocht.

De gemeente gaat het pand, dat al enkele jaren leeg stond, dit jaar verduurzamen en aardgasvrij maken. Inwoners van de gemeente Loppersum kunnen er vervolgens bekijken hoe dat stap voor stap is gedaan. Om bijvoorbeeld inspiratie op te doen voor het aanpakken van hun eigen woning.

‘Naast de zichtbare verduurzamingsmaatregelen die in en om de woning bekeken kunnen worden, is het ook de bedoeling dat het straks een soort informatiecentrum wordt over energie en duurzaamheid’, meldt wethouder Bé Schollema in een persbericht.

In de duurzame demo-woning komt informatie beschikbaar over bijvoorbeeld subsidies en financiële regelingen voor energiebesparing, over het Energieloket en duurzame bouw- en isolatiematerialen.

In 2030 onafhankelijk zijn van fossiele energie

De gemeente Loppersum wil in 2030 onafhankelijk zijn van fossiele energie; energie uit steenkolen en aardgas. Om dit te bereiken, is het onder andere belangrijk dat woningen verduurzamen en daardoor minder energie gebruiken.

Schollema: ‘Wij helpen onze inwoners hier graag bij en de demo-woning in Middelstum is daar aan het eind van dit jaar een tastbaar voorbeeld van.’

Het ontwikkelen en daadwerkelijk realiseren van de duurzame demonstratiewoning wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Programma Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Loppersum
menu