Gesprekken over oplossing voor Doorderpad, het karakterstieke slingerpaadje tussen Kantens en Toornwerd

Het eeuwenoude Doornderpad tussen Toornwerd en Kantens is sinds mensenheugenis een schelpenpaadje: dorpsbewoners zitten niet te wachten op een nieuw betonpad. Foto: Huib van der Stelt

Het karakteristieke slingerpaadje Doorderpad krijgt mogelijk toch geen beton. Het pad bij Toornwerd wordt in ieder geval geen 2,5 meter breed.
Lees meer over
Loppersum

Dat zei wethouder Rudi Slager (ChristenUnie) van de gemeente Loppersum naar aanleiding van bezwaren van omwonenden en gebruikers van het pad. Tot enige tijd geleden was dit nog een schelpenpad tussen Toornwerd en Kantens. Het werd vooral door recreanten gebruikt als wandelpad. De gemeente wilde het verbreden naar een 2,5 meter breed fietspad van beton.

Aanslag op het landschap

Dat vonden gebruikers overtrokken en een aanslag op het karakter van het landschap.

Volgens de wethouder worden op korte termijn gesprekken gevoerd over een oplossing. „Wat hadden wij in gedachten en wat vindt u acceptabel?” Duidelijkheid daarover moet er voor de winter zijn. De eerste werkzaamheden aan het pad waren al begonnen, daardoor is het deels een modderpad geworden.

Slager geeft toe dat er misschien wel een verkeerde keuze is gemaakt. De 2,5 meter is niet de bedoeling, maar was een richtlijn vanuit de provincie, zegt hij. „Als we daar al een pad leggen van beton, wordt dat een minder breed pad.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Loppersum
menu