Haventje van Huizinge krijgt voorzieningen voor dorpsontmoetingen en kleinschalige culturele activiteiten

De vernieuwing van het haventje van Huizinge is donderdag afgetrapt. Foto: Jan Pitt

Wethouder Pier Prins van Loppersum, Akko Muskens van Dorpsbelangen Huizinge en Johann Dekker van aannemer Heuvelman Ibis hebben donderdag het startsein gegeven voor de vernieuwing van het haventje van Huizinge.

Doel van initiatiefnemer Dorpsbelangen Huizinge en de gemeente Loppersum is met relatief kleine ingrepen een gebied te creëren dat flexibel ingezet kan worden. Met voorzieningen voor dorpsontmoetingen en kleinschalige culturele activiteiten.

Het haventje krijgt een nieuwe kade die deels uit metselwerk bestaat. In een ander, uit hout bestaand deel, worden zitplaatsen gecreëerd. Deze zitplaatsen komen rondom de donjon - de in 1993, bij de laatste opknapbeurt van het haventje, geplaatste verdedigingstoren. Met deze zitplaatsen kan het haventje als openluchttheater voor kleinschalige voorstellingen fungeren.

Verder wordt de donjon zelf onder handen genomen, wordt de steigerconstructie in het water uitgebreid en komen er aanlegplekken voor bootjes.

‘Het nieuwe ontwerp past bij Huizinge’

‘Met dit project wil de gemeente Loppersum samen met de dorpsvereniging en inwoners van Huizinge het oude haventerrein opknappen en tot ontmoetingsplaats maken’, licht wethouder Pier Prins in een persbericht toe. ‘Het nieuwe ontwerp voor het haventje past bij Huizinge. Het is een positief plan dat bijdraagt aan de leefbaarheid van het dorp voor bewoners en aan een positief imago voor bezoekers.’

De planvorming voor de vernieuwing van het haventje werd gefinancierd met een subsidie van Loket Leefbaarheid . Het aanleggen van het nieuwe haventerrein wordt gefinancierd door Nationaal Programma Groningen .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Loppersum
menu