Inwoners van Loppersum kunnen de meeste kerstkaarten verwachten. Met (door corona) vaker dan normaal een persoonlijke groet

Foto: Pixabay

Van alle inwoners van de provincie Groningen kunnen die van Loppersum de meeste kerstkaartjes verwachten. Dit blijkt uit onderzoek van kaartenwebshop Kaartje2go.nl.
Lees meer over
Loppersum
Het Hogeland
Pekela
Stad
Westerkwartier
Westerwolde

De kaartenwebshop onderzocht de ruim 1 miljoen kerstkaarten die in 2019 bij hem besteld werden. Daaruit bleek dat inwoners van de gemeente Loppersum in de provincie Groningen de meeste kerstkaarten ontvingen.

Ook in de gemeenten Pekela en Westerwolde werden veel kerstkaartjes bezorgd. Inwoners van de stad Groningen zagen de minste kerstkaartjes op de deurmat vallen.

Inwoners van Grijpskerk stuurden de meeste kerstkaarten, gevolgd door die van Bellingwolde en Winsum.

Provincie Groningen in top 3

De provincie Groningen staat in de top 3 van de provincies van waaruit de meeste kerstkaarten werden verstuurd. Friesland en Gelderland staan op 1 en 2. Inwoners van de provincie Drenthe verstuurden de minste kerstkaarten.

Inwoners van de provincie Flevoland kunnen de meeste kerstkaartjes verwachten.

Kerstgroet persoonlijker maken

Kaartje2go liet onderzoeksbureau Marketresponse ook onderzoeken of corona van invloed is op al dan niet sturen van een kerstkaartje. 59 procent van de ondervraagden gaf aan dat de pandemie een goede reden is om een kerstgroet wat persoonlijker te maken. Vorig jaar schreef nog 32 procent een kerstwens waarin wat meer tijd gestoken was.

Van de respondenten die kerstkaartjes gaan versturen, geeft bijna de helft aan dat corona reden is voor een kaartje.

Het onderzoeksbureau deed een representatieve peiling onder 773 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Nieuws

Meest gelezen

menu