Leermens krijgt een nieuw beweegpark

De beweegtuin in Leermens. Foto: Walter Sporrel

In Leermens opent begin september een nieuw beweegpark. Het is het resultaat van een levendige discussie over de nieuwe invullen van het in onbruik geraakte crossveld.

Bij de Vereniging Dorpsbelangen Leermens ontstond een levendige discussie over de vraag hoe er een leuke en nieuwe invulling gegeven kan worden aan het in onbruik geraakte crossveld. Na een aantal vergaderingen werd duidelijk dat het hele speelveld een make-over verdiende. Om het grote voetbalveld komen op een nieuwe ondergrond een jeu de boules baan, een tafeltennistafel en een nieuw basketbalnet. Op het voormalig crossveld komen acht fitnesstoestellen. Het plan is gefinancierd door verschillende sponsoren.

Naast het plaatsen van de toestellen, wordt er vanaf negen september ook het ‘Move2Health’-concept toegepast op het project. Met het begeleidingsprogramma kunnen inwoners van Leermens via een app een QR-code op de toestellen scannen. Zo krijgen de inwoners onder andere informatie over de oefeningen op de toestellen en kunnen ze hun resultaten bijhouden. Op deze manier hoopt de projectgroep ook saamhorigheid en samenwerking te stimuleren. Leermens is hierdoor het eerste kleine dorp in de gemeente Loppersum met zo’n uitgebreide sportieve ontmoetingsplek.

Het speelveld om de beweegtuin wordt op drie september geopend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Loppersum
menu