Loppersum ondersteunt exploitant Hippolytushal Middelstum

Hippolytushal op tekening. FOTO ARCHIEF DVHN

B en W van Loppersum zijn bereid om de exploitant van de Hippolytushal in Middelstum financieel in de benen te houden. De Stichting Sportvoorziening Middelstum heeft zeker een tekort van 35.000 euro.

De sporthal draait al jaren slecht en door de coronacrisis is de financiële situatie verder verslechterd. De hal is maanden dicht geweest.

Problemen met installaties

Sinds de bouw in 2016 zijn er problemen met technische installaties waardoor onder meer de energielasten veel hoger liggen dan was verwacht. De aannemer ging kort na de bouw failliet en heeft het pand niet opgeleverd volgens afspraak. De gemeente is met hem in onderhandeling over de afronding.

Lagere huurprijs

Verenigingen kunnen sinds kort weer terecht in de hal, met in acht neming van corona-maatregelen. Zolang het pand niet ten volle benut kan worden berekent de gemeente een lagere huurprijs. Loppersum hoopt door het Rijk gecompenseerd te worden voor de extra uitgaven en derving van inkomsten.

Boshal heeft ook ingeteerd

De andere sporthal in de gemeente, de Boshal in Loppersum, heeft de laatste maanden ook flink moeten interen. De gemeente beheert deze hal zelf. De beheerder is in dienst.

Nieuws

Meest gelezen

menu