Wethouder Bé Schollema opent expositieruimte in duurzame demowoning in Middelstum (maar publiek is nog even niet welkom)

Wethouder Bé Schollema nam bij de opening symbolisch afscheid van het Gronings aardgastijdperk door een model van een aardgasmolecuul in een afvalbak te werpen. „Op naar een aardgasvrije gemeente!" Foto: Eigen foto

Wethouder Bé Schollema van de gemeente Loppersum heeft woensdag de expositieruimte van de duurzame demowoning in Middelstum geopend. Publiek is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen pas vanaf woensdag 18 november welkom.
Lees meer over
Loppersum

De duurzame demowoning in Middelstum heeft als doel inwoners te informeren en inspireren over het verduurzamen en/ of aardgasvrij maken van hun woning. De demowoning wordt zelf ook verduurzaamd en aardgasvrij gemaakt.

De demowoning in Middelstum beschikt over een ruime - 14 bij 10 meter - expositieruimte, waarin diverse duurzame installaties, isolatiemateriaal en dergelijke zijn geplaatst.

Naast een vaste expositie worden in de toekomst wisselende mini-tentoonstellingen over duurzame onderwerpen geprogrammeerd.

Persoonlijk advies over verduurzaming

De expositieruimte wordt vanaf woensdag 18 november, op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur, opengesteld voor bezoekers. Belangstellenden kunnen er uitsluitend op afspraak terecht voor bijvoorbeeld een persoonlijk advies over verduurzaming.

Bezoekers die vooraf een quickscan van hun woning laten maken en deze uitgeprint meenemen, krijgen een bespaarpakketje.

Nieuws

Meest gelezen

menu