‘Foxhol Foxhol' zingen Pe & Rinus. Theatergezelschap De Wijk De Wereld bezoekt Hoogezand: in Kielzog klinkt een week lang het verhaal (met zang en dans) van Foxhol

De Wijk De Wereld Foxhol bezoekt Hoogezand. De Wijk De Wereld

Een aantal maanden de wijk in, theatermakers koppelen aan wijkbewoners en het resultaat een week lang laten zien in de Stadsschouwburg. Dat is al jaren de succesformule van De Wijk De Wereld. Nu komt De Wijk De Wereld naar Kielzog en wordt Kielzog het huis van Foxhol.

Al de hele zomer werken dorpsbewoners en theatermakers samen aan de theatervoorstelling die van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september te zien is in Kielzog. Dit is de eerste voorstelling in een reeks van drie: de komende jaren strijkt De Wijk De Wereld steeds in een ander dorp in Midden-Groningen neer, om vervolgens het resultaat te laten zien in Kielzog.

Bezoekers maken kennis met de verhalen van Jan, Djebe, Marck, Irma en vele anderen. In de vorm van toneel, muziek, dans en alles daar tussenin komt het dorp verrassend tot leven. De scenes worden gespeeld door bewoners en zijn gemaakt door theatermakers: Mads Wittermans, Lies van de Wiel, Philipp Cahrpit en Karin Noeken.

Door het hele gebouw

De Wijk De Wereld vindt plaats op verschillende plekken in Kielzog (Het Huis van Cultuur en Bestuur): bij aanvang worden deelnemers ingedeeld in een groep en gaan onder begeleiding van een gids op pad.

Videoclip met Pe & Rinus

Ter voorbereiding op De Wijk De Wereld Foxhol zal er een videoclip gemaakt worden. Pe & Rinus zullen het lied ‘Foxhol Foxhol’ zingen en zijn woensdagmiddag 1 september in Foxhol om daar de clip op te nemen. De organisatie is nog op zoek naar bewoners uit Foxhol die in de clip willen figureren.

Meer info: dewijkdewereld.nl .

De Wijk De Wereld Foxhol - Kielzog, vr 24 september, 20.15 uur (try-out) / za 25 september, 14.30 uur (premiere) / za 25 september, 20.15 uur & zo 26 september, 20.15 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu