'In paniek rende Skip mijn vader voorbij.' Honden Zoekgroep Noord-Nederland door vuurwerk weer in drukste tijd van het jaar

December, een spannende tijd voor veel honden en hun baasjes. Een hoop dieren zijn namelijk bang voor vuurwerk en kunnen het daardoor op een rennen zetten. Voor Honden Zoekgroep Noord-Nederland is het dan ook de drukste periode van het jaar qua vermissingen. ,,Mijn hond was totaal niet bang voor vuurwerk en is toch geschrokken, het kan iedereen overkomen!”

'Houd je hond de komende dagen aan de lijn, hoe goed je hem ook denkt te kennen', adviseren baasjes die hun hond kwijtraakten omdat deze op de vlucht sloeg vanwege vuurwerk.

'Houd je hond de komende dagen aan de lijn, hoe goed je hem ook denkt te kennen', adviseren baasjes die hun hond kwijtraakten omdat deze op de vlucht sloeg vanwege vuurwerk. Foto: Pexels.com

Lees meer over
Midden-Groningen

‘Kropswolde/Hoogezand en omgeving opgelet: Tjapa is vermist! Lijn er nog aan; 1,5 meter lang. Angstig; niks doen, alleen bellen.’ ‘Zuidwolde (Drenthe) en omgeving opgelet: Teto is vermist! Angstig: niet benaderen, wel bellen.’ Twee voorbeelden van berichten die in de afgelopen maand op de Facebookpagina van Honden Zoekgroep Noord-Nederland (HZNN) zijn geplaatst.