Aletta Jacobs College in Hoogezand opent expositie 'Tussen Kunst & Quarantaine'; eerst digitaal later fysiek

Havo 3-leerling Elizabeth Lesman maakte een van de werken voor de expositie. Foto: Eigen foto

‘Tussen Kunst & Quarantaine’ is de titel van een nieuwe expositie van dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Deze tentoonstelling is in eerste instantie uitsluitend online te bezichtigen. Later in het jaar, wanneer de RIVM-richtlijnen versoepeld zijn, wordt een selectie van de werken getoond in het dienstencentrum van de school.

Het idee voor de tentoonstelling is ontstaan doordat leerlingen, in het kader van onderwijs op afstand, prachtig werk instuurden naar de docenten van de kunstvakken. De expositie Tussen Kunst & Quarantaine geeft deze leerlingen een groter podium.

‘Creatief bezig zijn zorg voor afleiding’

Maar ook andere leerlingen (inclusief toekomstige brugklassers), hun ouders en werknemers mogen werken insturen voor de expositie.

‘Creatief bezig zijn zorgt voor afleiding, tussen alle onrust en onzekerheid’, meldt het Aletta, om eraan toe te voegen dat alles welkom is: tekeningen, schilderijen, foto’s, collages, aquarellen, etsen, beelden, keramiek, gedichten, songteksten enzovoort.

Het dr. Aletta Jacobs College op zijn website al een digitale expositie ingericht. Later dit jaar wordt uit alle inzendingen een selectie gemaakt voor een tentoonstelling in het dienstencentrum van de school.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu