Anja Woortman vervroegd aan roer Stichting Kielzog in Hoogezand

Anja Woortman. Foto: FotoKlick Fotografie

Anja Woortman volgt per direct Kees Huysman op als voorzitter van Stichting Kielzog in Hoogezand. Deze overdracht zou eigenlijk pas 1 september plaatsvinden maar is vanwege gezondheidsredenen van Huysman vervroegd.

Stichting Kielzog exploiteert theater, muziekschool en kunstwerkplaats Kielzog en ondersteunt het reguliere onderwijs in Midden-Groningen met een cultureel programma.

Huysman was nauw betrokken bij de verzelfstandiging van het Kielzog in 2016, dat daarvoor onderdeel was van de toenmalige gemeente Hoogezand-Sappemeer.

‘Kielzog is van groot belang voor de toegankelijkheid van cultuur’

Met Woortman aan het roer kan worden gebouwd aan een verdere ontwikkeling van de organisatie. ‘Ik ben heel blij dat ik benoemd ben tot voorzitter van het bestuur van Kielzog’, reageert de nieuwe preses in een persbericht.

‘Ik heb Kielzog leren kennen als een ambitieuze culturele instelling die de laatste jaren een enorme positieve ontwikkeling doormaakt als het gaat om aanbod, leerlingen en bezoekersaantallen. Kielzog is van groot belang voor de toegankelijkheid van cultuur voor de inwoners van Midden-Groningen. Ik lever graag een bijdrage aan het verder vorm geven van de ambities van Kielzog.’

‘Bijzondere tijd om te starten’

‘Het is bijzonder om te starten als voorzitter op een moment dat ook de culturele sector het lastig heeft’, weet Woortman. ‘Gelukkig stelt iedereen zich bij Kielzog gedreven en creatief op zodat de meeste lessen nu online worden gegeven en een aantal eigen culturele producties via de site is te zien. Samen met het bestuur, de directeur en het personeel zetten we de schouders er onder om Kielzog goed door deze periode heen te leiden.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu