Asfalteringswerkzaamheden tussen Waterhuizen en Westerbroek in herfstvakantie

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

De provincie Groningen voert in de herfstvakantie asfalteringswerkzaamheden uit aan de N860 bij Waterhuizen en Westerbroek. Dit levert de nodige hinder op voor met name het verkeer vanuit Hoogezand richting Groningen.

Het fietspad langs de Rijksweg West (N860) wordt tussen de Borgweg en de rotonde bij Waterhuizen opnieuw geasfalteerd. Bij goede weersomstandigheden wordt ook belijning op het fietspad aangebracht.

Deze werkzaamheden beginnen maandag 12 oktober.

Eenrichtingsverkeer vanaf Hoogezand

Tijdens deze werkzaamheden is slechts één rijbaan beschikbaar. De rijbaan van Hoogezand naar Groningen wordt gebruikt als fietspad. Verkeer vanuit Hoogezand naar Groningen wordt omgeleid via de A7.

De rijbaan vanuit Groningen naar Hoogezand is normaal te gebruiken. Hier geldt een tijdelijke snelheidsbeperking. De rotonde bij Waterhuizen blijft tijdens de werkzaamheden open.

Langzaam en landbouwverkeer richting Groningen of Haren kan gebruikmaken van de Borgweg/ Woortmansdijk. Bussen tussen Groningen en Hoogezand gebruiken deze route ook. Op de Borgweg komt een tijdelijke bushalte ter hoogte van de Meesterslaan.

Spoorwegovergang Doctor E.H. Ebelsweg

Woensdag 14 en donderdag 15 oktober wordt nieuw asfalt aangebracht bij de spoorwegovergang in de Doctor E.H. Ebelsweg. Het autoverkeer kan op beide dagen niet van en naar Haren rijden.

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het naastliggende fietspad.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu