BMX'ster Charlotte Doddema uit Noordbroek en karateka Teun Schuiten uit Schildwolde in het zonnetje gezet voor sportprestaties

BMX'ster Charlotte Doddema uit Noordbroek en karateka Teun Schuiten uit Schildwolde in het zonnetje gezet voor sportprestaties. Foto: Gemeente Midden-Groningen

Twee jonge sporters uit de gemeente Midden-Groningen zijn dinsdagmiddag in het zonnetje gezet door burgemeester Adriaan Hoogendoorn voor hun sportieve prestaties. Charlotte Doddema werd Nederlands kampioen BMX en Teun Schuiten werd Nederlands kampioen Karate.
Lees meer over
Midden-Groningen

Charlotte Doddema (10) uit Noordbroek kreeg een cadeau en bloemen uit handen Hoogendoorn voor haar prestaties bij het Nederlands kampioenschap BMX op 11 september in Nijkerk. Ze fietste daar met 11 meisjes. Ze heeft alle rondes gewonnen.

De jonge sporter was 5 jaar toen zij met BMX begon. In 2019 heeft ze haar eerste Nederlands kampioenschap behaald. Dit deed zij zowel bij Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) als bij de Nederlandse Fietscross Federatie (NFF). Ook vorig jaar en dit jaar heeft ze het Nederlands Kampioenschap behaald bij zowel de KNWU als de NFF. Charlotte is lid van de Fivelcrossers uit Appingedam.

Extra voorronde vechten

Ook Teun Schuiten (14) uit Schildwolde kreeg een cadeau en bloemen voor zijn sportieve prestatie. Hij won op 13 november het Open Nederlands kampioenschap Karate in Sommelsdijk gewonnen. Hij deed samen met vijf andere vechters van Dojo Kyôchô Delfzijl mee. Zelf deed hij mee in de categorie vechten 12 tot 13 jaar tot 50 kilo.

Er deden 20 karateka’s mee in zijn poule. De wedstrijdregels laat normaal maximaal 16 vechters toe. Hierdoor moest hij eerst nog een extra wedstrijd (voorronde) vechten om deel te mogen nemen. Teun is begonnen met karate toen hij bijna 6 werd. Hij was ook net gestart met volleybal en kon dat de eerste twee en half jaar nog wel combineren. Toen hij 9 jaar was, heeft hij toch de keus gemaakt om alleen verder te gaan met karate.

Nieuws

Meest gelezen

menu