Biblionet Groningen organiseert schrijfwedstrijd: over de grens

Foto: Pixabay.

Schrijvers in spé kunnen meedoen met een schrijfwedstrijd van Biblionet Groningen, met als thema: over de grens. De wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van Nederland Leest, dat in de maand november landelijk plaatsvindt.
Lees meer over
Midden-Groningen

Biblionet zoekt verhalen over ‘unieke, grensverleggende ontmoetingen’.

Over de grens

‘Iedereen heeft wel eens iemand ontmoet van over de grens, bijvoorbeeld tijdens je vakantie. Het kan ook zijn dat je met een vluchteling in gesprek bent geweest. Of misschien heb je iemand ontmoet waardoor jij je eigen grens hebt leren ontdekken en hebt verlegd. Waardevolle verhalen die gehoord mogen worden.’

De grens in je verhaal kan letterlijk zijn: je hebt iemand uit het buitenland hebt ontmoet, maar je kunt ook iemand ontmoeten waardoor jouw grenzen zijn verlegd.

Voor 6 december

Deelnemers kunnen hun verhaal voor 6 december opsturen naar: schrijfwedstrijd@biblionetgroningen.nl. Alle voorwaarden voor de wedstrijd zijn te vinden op de website.

Op 15 december worden de drie winnaars in de Bibliotheek Hoogezand bekendgemaakt. De drie winnende verhalen worden opgenomen als podcast en zullen te beluisteren zijn via het Spotifykanaal van Biblionet Groningen.

Om schrijvers op weg te helpen wordt een aantal keer een pop-up schrijfcafé georganiseerd, geleid door dichter Lilian Zielstra:

  • Maandag 1 november – om 19.30 – Harkstede
  • Donderdag 4 november – 20.00 – Slochteren
  • Vrijdag 5 november – 19.30 – Siddeburen
  • Donderdag 18 november – 19.30 – Noordbroek
  • Zaterdag 20 november – 13.30 – Hoogezand

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

Meest gelezen

menu