Bibliotheek in Hoogezand behoort tot de top 5 van Nederland. Jury en publiek gaan nu bepalen of het de beste van ons land is

Bibliotheek Hoogezand. Foto: Marleen Annema

De bibliotheek in Hoogezand dingt mee naar de titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland’. Dat maakt Bibliotheekblad, organisator van deze landelijke wedstrijd, maandag bekend.
Lees meer over
Midden-Groningen

Een jury bezoekt deze zomer alle bibliotheken, waarna het publiek in oktober kan stemmen op hun favoriet.

De bibliotheek in Hoogezand opende vorig jaar september zijn deuren in het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur, dat werd geopend door koningin Máxima.

‘Deze bibliotheek is exemplarisch voor het moderne bibliotheekwerk’, zegt Rachel van den Hoogen, directeur-bestuurder van Biblionet Groningen. ‘Goed bereikbaar en ruimte biedend aan alles wat de bibliotheek van nu is en doet. Er werkt een veelzijdig en creatief team, dat wordt ondersteund door tientallen betrokken vrijwilligers.’

Ook buiten de deur werkt de bibliotheek veel samen, onder andere met het onderwijs en met culturele-, zorg- en welzijnsorganisaties. Zo maakt de Makersclub gebruik van ons eLAB en verzorgt KOMonderwijs huiswerkbegeleiding in de bibliotheek.

Nieuws

menu