Bridgeclub Doublet ‘81 uit Hoogezand verhuist naar Foxhol. Noodgedwongen

Foto: Eigen foto

Bridgeclub Doublet ‘81 verruilt De Reensche Compagnie in Hoogezand voor De Klabbe in Foxhol. De bridgeclub spreekt in een persbericht van een ‘noodgedwongen’ verhuizing.

Doublet ‘81 kreeg enkele weken na de abrupte beëindiging van de clubcompetitie - als gevolg van de uitbraak van het coronavirus - bericht van de directie van De Reensche Compagnie, al dertig jaar het vaste onderkomen. Zij meldde per direct te stoppen met het verhuren van zaalruimte.

Het bestuur van de bridgeclub was daardoor gedwongen op zoek te gaan naar een locatie waarin wekelijks met gemiddeld 84 mensen kan worden gebridged. Die werd gevonden in De Klabbe in Foxhol.

De Klabbe voldoet aan alle eisen

‘Het MFC, waarin De Klabbe gevestigd is, voldoet aan alle eisen die gesteld moeten worden aan een speelgelegenheid voor een bridgevereniging’, schrijft de club.

‘Te denken valt aan toegankelijkheid, hoogte van de zaalruimte in verband met geluid, toiletgelegenheid en parkeerruimte. Daarnaast is het aanwezige ventilatiesysteem aangepast aan de nieuwste normen en inzichten.’

Opstarten nieuwe clubcompetitie

Zoals veel bridgeclubs, worstelt Doublet ‘81 nog met de vraag hoe de nieuwe clubcompetitie op te starten. Veel van zijn leden behoren namelijk tot een risicogroep.

‘Het bestuur doet er alles aan, in samenwerking met de verhuurder van de zaal, om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen, zodat de nieuwe competitie in september weer van start kan gaan.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu