Burgemeester Adriaan Hoogendoorn roept inwoners van Midden-Groningen op bloemen te haken of te breien voor bouwhekken gemeentehuis

Foto: Eigen foto

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen roept inwoners op bloemen te haken of te breien voor de bouwhekken van het in aanbouw zijnde nieuwe gemeentehuis in Hoogezand.

Met de gebreide en gehaakte bloemen worden letters gemaakt. Onder begeleiding van kunstenares Ida Buijs. Met behulp van ijzerdraad.

Deze letters, die aan de bouwhekken worden bevestigd, vormen woorden uit het gedicht Zo is elke bloem de verbinding tussen wat was en wat komen gaat van stadsdichter Renée Luth van Groningen.

‘Zo wordt het gebouw al een beetje van ons allemaal’

‘Dit past bij de bouw van een huis voor cultuur en bestuur, maar vooral ook bij de verbinding tussen onze inwoners en de organisaties die in het gebouw zitten en werken voor onze inwoners’, verklaart Hoogendoorn in een persbericht.

‘Zo wordt het gebouw al een beetje van ons allemaal. Ik vraag mensen bij te dragen aan deze actie, ook omdat we het met elkaar nodig hebben meer oog te hebben voor de mooie dingen in het leven.’

Brei- en haaksessies

De bloemen, die in brei- en haaksessies in de gemeente of thuis (of op de camping) kunnen worden gemaakt, kunnen tot 15 september worden ingeleverd bij de dichtstbijzijnde bibliotheek; in Harkstede, Hoogezand, Noordbroek, Siddeburen, Slochteren of Zuidbroek. Eind september worden de ‘gebloemde woorden’ op het hek bevestigd.

De nieuwbouw wordt volgens planning eind mei 2021 opgeleverd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu