Burgemeester Midden-Groningen sluit bedrijfspand in Kolham, waarin hennepkwekerij werd gevonden

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen. Foto: Pepijn van den Broeke

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen heeft maandag een bedrijfspand in Kolham voor een periode van drie maanden gesloten. Aanleiding is de vondst van een hennepkwekerij in dit pand.
Lees meer over
Midden-Groningen

Bij een politie-inval werden 235 hennepplanten in het bedrijfspand aangetroffen. Ook werden voor de teelt ervan benodigde apparatuur en gereedschappen gevonden.

,,Met deze sluiting laten we merken dat illegale hennepteelt in Midden-Groningen niet wordt getolereerd”, zegt Hoogendoorn, die met de sluiting het Damoclesbeleid toepast. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast een strafrechtelijke maatregel worden opgelegd om overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

‘Bekendheid als drugsadres teniet doen’

,,Het doel is om eventuele bekendheid van het pand als drugsadres teniet te doen en om de handel daadwerkelijk en structureel te beëindigen’, licht Hoogendoorn verder toe.

,,Het gaat hier om een omvangrijke en professionele hennepkwekerij. Bovendien was de brandveiligheid in het geding, doordat de bekabeling niet deugdelijk was aangesloten vanwege het illegaal afnemen van stroom.”

Nieuws

menu