Commissie mer: 'Breng effect stikstof bij verdubbeling N33 tussen Zuidbroek en Appingedam ook in beeld'

De N33 richting Siddeburen. Foto: Archief DVHN

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat moet laten onderzoeken wat, bij verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam, de effecten zijn van de stikstofuitstoot op de natuur.
Lees meer over
Midden-Groningen
Appingedam

Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage (mer) in haar advies over het milieueffectrapport voor de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Van Nieuwenhuizen had de commissie gevraagd het rapport te beoordelen.

De minister wil de verkeersveiligheid op de N33 verbeteren en de bereikbaarheid van de Eemsdelta vergroten. Om dit te bewerkstellingen, wil ze de weg tussen Zuidbroek en Appingedam verdubbelen en de kruisingen ongelijkvloers maken.

Effecten stikstofuitstoot

De milieugevolgen van deze plannen zijn onderzocht in een milieueffectrapport. Dat rapport is bijna compleet, stelt de Commissie mer. ‘De effecten van het plan voor milieu zijn goed in beeld.’

Wat volgens de commissie nog onduidelijk is, zijn de effecten van stikstofuitstoot op de natuur door de aanleg en het gebruik van de weg. De commissie adviseert daarom alsnog de effecten van de stikstof op de Drentsche Aa en op vogels in het Zuidlaardermeergebied te beschrijven.

Omdat de verkeerssituatie bij de Eelwerderbrug verandert, adviseert de commissie bovendien de gevolgen voor de verkeersveiligheid in het rapport te laten zien.

Nieuws

Meest gelezen

menu