Corona-overtredingen in De Heemtuin in Muntendam. Gemeente roept inwoners op de politie te bellen

Foto uit juli van achtergebleven rommel in De Heemtuin. Foto: Wietske Trausel Foto: Wietske Trausel

De gemeente Midden-Groningen, stichting De Heemtuin, jongerenwerk, toezichthouders (BOA’s) en de politie willen met een gezamenlijke en strikte benadering ‘corona-overtredingen’, overlast en vernielingen in De Heemtuin in Muntendam terugdringen. Ze roepen de inwoners van Muntendam daarbij met klem op de politie te bellen wanneer zich groepen jongeren ophouden in De Heemtuin.

,,Laten wij gezamenlijk met u als dorpsbewoners optrekken om dit mooie gebied in Muntendam te behouden waar het voor bedoeld is en zo deze overlast te stoppen”, zegt burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Groepen jongeren in De Heemtuin

De afgelopen weken zijn in De Heemtuin diverse groepen jongeren samengekomen. Hierbij kwamen niet alleen meer dan vier mensen samen, ook zijn vernielingen aangericht, is in het openbaar vuur gestookt en is veel rommel achtergelaten.

De inzet van de samenwerkende partijen is erop gericht om De Heemtuin voor het dorp, de medewerkers en de bezoekers bruikbaar en veilig te houden.

‘De tijd van waarschuwen is echt voorbij’

,,Het is zeer kwalijk en ongewenst dat er toch dit soort incidenten plaatsvinden, ondanks de duidelijke regels en richtlijnen”, meent Hoogendoorn. ,,Met een gezamenlijke aanpak zullen we daar paal en perk aan stellen. De tijd van waarschuwen is echt voorbij en dat houdt in dat er direct bekeuringen uitgedeeld zullen worden op basis van extra controles.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu