Dans’n als vrouger kan straks weer in Hoogezand. Studenten Hanzehogeschool zetten nostalgische avond stijldansen op

De initiatiefnemers van de stijldansavond.

De initiatiefnemers van de stijldansavond. Foto: Cindy Vaessen-Houwen

Een nostalgische avond stijldansen in Hoogezand staat op het programma voor vrijdagavond 2 juni van 20.00 tot 00.00 uur in Hotel Faber. Vijf studenten van de Hanzehogeschool Groningen hebben het evenement opgezet.
Lees meer over
HS Krant

Joost Edzes Koerts, Fleur Senechal, Pascale Bargeman, Anna Lenferink en Inge Blauw volgen momenteel de minor Eventmanagement en kregen vanuit daar de opdracht om een eigen evenement te organiseren.

,,Het idee kwam toen ik op tv een fragment over stijldansen zag”, legt Inge uit. ,,Ik kwam in gesprek hierover met mijn ouders. Zo vroeg ik me af of er nog dansscholen waren in Hoogezand. Mijn ouders hebben elkaar op de dansschool leren kennen en daar zijn nog veel meer vriendschappen en relaties ontstaan.” Helaas hebben dansschool Heuving en dansschool Van der Vlag de laatste jaren hun deuren gesloten.

Nieuwe doelgroep

Wel vernamen de initiatiefnemers dat er veel mensen zijn die een dergelijke dansavond missen. ,,Wij wilden dit een nieuw leven inblazen en zo is het balletje gaan rollen. We hebben oud dansleraar Peter Wolffers benaderd en die was gelijk enthousiast en zocht contact met de mensen die hij nog kende.

,,Dat is een hele goede promotie.” In twee weken tijd waren er 88 aanmeldingen, waarvan zelfs uit het buitenland. Het vijftal gaat voor minimaal honderd. Ze hopen dat door dit initiatief een nieuwe doelgroep het stijldansen ontdekt.

Reuring

Niet alleen de studenten zijn positief. Hotel Faber werkte graag mee net als de lokale ondernemers . “Ze vinden het een mooi initiatief om reuring te creëren.” Zelf vinden de studenten het ook leerzaam om dit op te zetten. “We hebben een klein startbudget en dan ontstaat het idee. Dan moet nog de locatie geregeld worden en sponsoren. We moeten alles zelf bedenken, regelen en uitvoeren. Dat maakt het zo leuk.”

Muziek

Peter Wolffers zal een deel van de muziek verzorgen. “Met muziek van destijds en wij maken zelf een playlist met muziek van nu, dat wordt dan gemengd.” Tijdens de avond komt er een professioneel danspaar die een demonstratie gaat geven. Voor degene die weer met oude bekenden willen praten, is er naast het dansen ook gelegenheid om gezellig even te zitten. “Er zijn wat zitplekken met tafels en stoelen en bij nog meer aanmeldingen komt er een klein zaaltje bij. Het wordt een gezellige avond, met een prijsuitreiking.” De entree is 15 euro. Alle winst dat op het evenement wordt gemaakt gaat naar het goede doel EducAIDed. Zij wil de toegang tot kwalitatief onderwijs in ontwikkelingslanden verbeteren. Dit doen ze door partnerorganisaties daar te ondersteunen bij het realiseren van eigen onderwijsprojecten.

Aanmelden voor de avond kan via www.dansenalsvroeger.nl