Brandweermannen uit Slochteren en Scharmer krijgen een koninklijke onderscheiding (met ruim een half jaar vertraging)

De versierselen behorende bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Kanselarij der Nederlandse Orden

De brandweermannen Gertjan Haaijer uit Slochteren en Jan Fokken van Gijssel uit Scharmer hebben zaterdagavond een koninklijke onderscheiding gekregen. Zij kregen het lintje bij hen thuis overhandigd door burgemeester Adriaan Hoogendoorn en Ingrid van Elst van Veiligheidsregio Groningen.
Lees meer over
Midden-Groningen

De beide brandweermannen zijn vanwege hun ‘langdurige bijdrage aan de veiligheid van hun woonplaats en de regio’ benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De 54-jarige Jan Fokken van Gijssel is al 31 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Zijn collega Gertjan Haaijer (43) was tot zijn afscheid anderhalf jaar geleden twintig jaar lid van de vrijwillige brandweer. In het dagelijks leven is hij (nog steeds) als beroepsbrandweerman werkzaam in Groningen.

Zowel Van Gijssel als Haaijer zou zijn lintje in april, tijdens de gezamenlijke korpsbindingsavond van Harkstede, Slochteren en Siddeburen, al krijgen. Deze bijeenkomst werd echter afgelast vanwege de coronacrisis.

Nieuws

Meest gelezen

menu