Geldfit moet Midden-Groningers met financiële problemen aan een gezondere portemonnee gaan helpen

Midden-Groningen hoopt inwoners met Geldfit aan een gezondere portemonnee te helpen.

Inwoners van Midden-Groningen, zo is de ervaring van de gemeente, schamen zich voor hun geldproblemen en vragen pas (te) laat of helemaal geen hulp bij de gemeentelijke Kredietbank.
Lees meer over
Midden-Groningen

Midden-Groningen wil geldzorgen van inwoners helpen voorkomen en biedt hen daarom samen met Geldfit gratis inzicht in hun financiële situatie.

Mensen weten domweg niet hoe ze er financieel voorstaan

Geldfit is onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute. Door samen te werken hoopt de gemeente inwoners met financiële problemen eerder te bereiken. In Nederland heeft bijna de helft van de huishoudens te maken met geldproblemen.

,,We zien in de gemeente dat inwoners met geldzorgen pas laat of helemaal geen hulp durven vragen aan de Kredietbank. Dat ze zich schamen voor geldproblemen’’, aldus wethouder Peter Verschuren (SP). ,,Vaak weten mensen domweg ook niet hoe ze er financieel voorstaan.’’

Gratis telefoonnummer voor financieel advies

Een eenvoudige test van Geldfit op de website www.geldfit.nl kan wat dat aangaat helderheid bieden. Op de website staan ook praktische tips om geldzorgen te voorkomen. Er is een gratis telefoonnummer (0800-8115) voor financieel advies en mensen worden desgewenst doorverwezen naar hulpverlening in de buurt.

Geldfit is een van de online kanalen van de Nederlandse Schuldhulproute. De Nederlandse Schuldhulproute werkt aan een Nederland zonder schuldzorgen. Verschuren: ,,Ik hoop dat veel mensen de test doen en op tijd hulp vragen, mocht dat nodig zijn. Zo kunnen we veel geldzorgen voorkomen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu