Gemeente Midden-Groningen omarmt Beweging van Nul. Kinderen moeten gewoon prettig thuis kunnen opgroeien

Wethouder Peter Verschuren van Midden-Groningen. Foto: FotoKlick Fotografie

De gemeente Midden-Groningen heeft zich verbonden aan de doelstelling van Beweging van Nul: ‘nul kinderen die niet gewoon prettig thuis opgroeien’.
Lees meer over
Midden-Groningen

Stichting Ondersteuning Beweging van Nul is een door jeugdhulpprofessionals begonnen stichting die stap voor stap de jeugdhulp wil verbeteren. Het ultieme streven is nul kinderen die gewoon niet prettig thuis opgroeien.

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen hebben besloten de beweging te omarmen en richtinggevend te maken voor het jeugdbeleid in de gemeente. ,,Daarmee hebben we duidelijk voor ogen wat we uiteindelijk willen bereiken, maar het besluit heeft ook directe gevolgen”, licht wethouder Peter Verschuren van Midden-Groningen toe. Hij is ambassadeur van de beweging.

Vastleggen in contract

,,In contracten met zorgverleners leggen we vast wat we gaan doen om de doelen van de beweging te realiseren. Ook zal de gemeente in elke jaarrekening verantwoording afleggen over haar inzet om naar nul te komen en organiseren we bijeenkomsten voor medewerkers van de sociale teams en andere hulpverleners om te bespreken wat zij kunnen doen.”

Nieuws

menu