Gemeente Midden-Groningen viert Dag van de Duurzaamheid met hijsen van vlag en voorleesmiddag aan kinderen van basisschool Hoogezand

Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Foto: Jan Kanning

Met het hijsen van de Global Goals vlag bij het Huis van Cultuur en Bestuur en een voorleesmiddag aan leerlingen uit groep 6 en 7 van GBS De Lichtbron besteedt de gemeente Midden-Groningen vrijdag aandacht aan de nationale Dag van de Duurzaamheid. Wethouder Peter Verschuren neemt beide activiteiten voor zijn rekening.
Lees meer over
Midden-Groningen

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is gestart met de campagne Gemeenten4GlobalGoals. Het doel van de campagne is om gemeenten te stimuleren de Global Goals van de Verenigde Naties te omarmen. Dat zijn zeventien ontwikkeldoelen die samen de kern vormen van duurzaamheid in de breedste zin van het woord: ook thema’s als armoede en onderwijs maken er deel van uit.

De gemeente heeft deze ontwikkeldoelen omarmd in de visie op duurzaamheid. Dat Midden-Groningen meedoet aan de VNG-campagne ligt daarom voor de hand, vindt wethouder Verschuren. ‘Duurzaamheid betekent zo werken dat het positief uitpakt voor de inwoners van nu, zonder de komende generaties met problemen op te zadelen. Dat doen we als gemeente zo goed mogelijk en daarbij geven de Global Goals helder de richting aan.’

Onderwijs

De Dag van de Duurzaamheid staat dit jaar in het teken van het onderwijs. Op basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen wordt dan extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid. Verschuren leest in de bibliotheek in het Huis van Cultuur en Bestuur voor uit het boek De wereld van kleding dat speciaal voor deze dag door pabo-studenten is geschreven.

Nieuws

Meest gelezen

menu