Gemeente en NAM bekostigen zonnepanelen Voedselbank Midden-Groningen. 'De zonnepanelen helpen ons enorm om de energiekosten te drukken'

Zonnepanelen op het gebouw van Voedselbank Midden-Groningen. Foto: Eigen foto

Op het dak van het pand van Voedselbank Midden-Groningen in Hoogezand zijn 150 zonnepanelen geplaatst. Deze panelen zijn gesubsidieerd door de gemeente Midden-Groningen en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

De gemeente Midden-Groningen verleende 20.000 euro subsidie, de NAM 15.000 euro. Zij hopen hiermee de financiële positie van de Voedselbank te verbeteren. De zonnepanelen leveren naar verwachting namelijk ongeveer 35.000 kilowattuur (kWh) energie, waarmee de energiekosten van de voedselbank fors afnemen.

Twee vliegen in één klap

‘Met de subsidie slaan we twee vliegen in één klap: we helpen de voedselbank om financieel rond te komen en steunen daarmee de inwoners met een minimuminkomen, én we werken aan duurzaamheid’, licht wethouder Peter Verschuren in een persbericht toe.

Leverancier APSolar heeft bovendien een korting gegeven.

Energiekosten drukken

Voorzitter Beno Munneke van Voedselbank Midden-Groningen is blij met de hulp van de gemeente en van de NAM. ‘Het is een hele uitdaging om al onze 1100 klanten uit ongeveer 450 huishoudens goed te kunnen helpen. Daarvoor zetten ruim 60 vrijwilligers zich 6 dagen per week in. De kosten van de huur van het pand en de energiekosten stijgen elk jaar. Alleen daarvoor betalen we ongeveer 25.000 euro. De zonnepanelen helpen ons enorm om de energiekosten te drukken.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu