Gemeentebestuurders Midden-Groningen maken bezwaar tegen nieuwe plannen voor busvervoer. 'Het openbaar vervoer mag niet verder verslechteren'

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bezwaar tegen de nieuwe plannen van het OV-bureau Groningen Drenthe voor het busvervoer.

Station Sappemeer-Oost is sinds december 2020 definitief verleden tijd. Alternatief openbaar vervoer komt er niet.

Station Sappemeer-Oost is sinds december 2020 definitief verleden tijd. Alternatief openbaar vervoer komt er niet. Foto: Archief DVHN

De bestuurders stellen er begrip voor te hebben dat, als gevolg van de coronacrisis, bezuinigd moet worden. Maar het openbaar vervoer in Midden-Groningen mag volgens hen niet verder verslechteren.

Ze wijzen daarbij op de sluiting van station Sappemeer-Oost en het verdwijnen van buslijn 174 tussen Zuidbroek en Groningen.

Afname van openbaar vervoer

In de 11 mei gepresenteerde hoofdlijnen voor de dienstregeling 2022 voor de stads- en streekbussen in Groningen en Drenthe ( zie hieronder ) wordt echter voorgesteld de lijnen 71 - in het leven geroepen na het opheffen van lijn 174 - en 76 samen te voegen.

Daarmee is volgens B en W opnieuw sprake van een ‘afname van het openbaar vervoer’. Ze pleiten daarom voor een streekbus door Sappemeer, door lijn 71 te laten bestaan en de route daarvan uit te breiden met een lus door Sappemeer.

Spitslijn tussen Stadskanaal en Groningen (via Hoogezand)

Ze vinden het bovendien belangrijk dat de directe spitslijn tussen Stadskanaal en Groningen, via Hoogezand, zo snel mogelijk weer gaat rijden. ‘Als gemeente waren we positief over de ontwikkelingen van de spitslijn 107 van Stadskanaal, via Hoogezand, naar Zernike. Ook omdat de verwachting was dat voor de toekomst het aantal ritten zou worden uitgebreid’, licht wethouder Jaap Borg in een persbericht toe.

‘Het is spijtig te constateren dat deze lijn vanwege corona voorlopig stopt. We gaan ervan uit dat deze busverbinding alsnog weer gaat rijden, zodra dat maar enigszins kan, zodat er weer sprake is van een rechtstreekse buslijn tussen Hoogezand, Sappemeer en Stadskanaal.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu