Gerard Rozeboom uit Sappemeer strikt 100 schrijvers en dichters voor bundel 'Woordtalenten'

Gerard Rozeboom. Foto: Annieke de Boer

Bij uitgeverij aquaZZ uit Arnhem verschijnt in oktober het boek Woordtalenten: hét geschreven podium. Deze bloemlezing is samengesteld door Gerard Rozeboom uit Sappemeer. Hij selecteerde werken van honderd schrijvers en dichters voor de bundel.

Het boek Woordtalenten: hét geschreven podium is vernoemd naar het gelijknamige Midden-Groninger proza- en poëzie-evenement Woordtalenten , dat dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt. De bloemlezing heef, net als het fysieke evenement, als doel ‘taalgevoelige mensen’ een podium te geven.

Plannen naar voren gehaald

‘Eigenlijk had ik de bloemlezing pas volgend jaar willen uitbrengen, dan viert Woordtalenten het eerste lustrum’, licht Rozeboom in een persbericht toe. ‘Wegens corona heb ik de plannen naar voren gehaald. Mocht het evenement vanwege corona niet door kunnen gaan, dan is Woordtalenten er altijd nog in boekvorm.’

Bekende auteurs

De honderd geselecteerd schrijvers en dichters komen behalve uit de gemeente Midden-Groningen uit de gemeenten Oldambt, Stadskanaal en Veendam, en andere delen van Nederland en België. Onder hen ook bekende auteurs als Herman Sandman, Jos Rietveld en Henk Puister.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu