Inwoners Steendam en Tjuchem beheren eigen schadedossier met Platform Fokus

Kasper Hovius van Kaspcreations (links) en Christiaan Wiepkema van Dorp in eigen hand. Foto: Corné Sparidaens

Inwoners van Steendam en Tjuchem met aardbevingsschade kunnen straks zelf hun schadedossier beheren. Kaspcreations uit Slochteren heeft hiervoor een nieuw platform gerealiseerd: Platform Fokus.
Lees meer over
Midden-Groningen

De versterking van huizen in Steendam en Tjuchem gaat eind juni van start. Inwoners van de beide dorpen hebben hun krachten gebundeld in de projectgroep Dorp in eigen hand en hebben, samen met ingenieursbureau VIIA uit Groningen, de gemeente Midden-Groningen en Nationaal Coördinator Groningen (NCG), een voorstel voor een eigen aanpak ontwikkeld. Platform Fokus is onderdeel van deze aanpak.

Inzage in eigen dossier

De inwoners van Steendam en Tjuchem krijgen binnen dit platform inzage in hun eigen dossier en bepalen zelf wat ze naar welke instantie sturen. ‘Het platform heeft een tijdlijn, zodat je als gebruiker goed kunt bijhouden wanneer je bepaalde documenten bij een instantie hebt ingediend en wanneer je terugkoppeling hebt gehad’, licht eigenaar Kasper Hovius van Kaspcreations toe in een persbericht. ‘Je kunt deze informatie ook delen met een jurist of een andere organisatie als je dat wilt.’

Platform Fokus is aanvankelijk alleen toegankelijk voor inwoners van Steendam en Tjuchem; zij krijgen deze maand toegang tot het platform.

Kaspcreations heeft het platform ontwikkeld met een bijdrage vanuit de EBG InnovatieregelinG van Economic Board Groningen (EBG).

Nieuws

Meest gelezen

menu