Juffertoren in Schildwolde wordt twee weken lang oranje verlicht: 'Het is mooi dat onze gemeente deelneemt aan deze wereldwijde actie'

Foto: Wilco van der Laan

Bijna de helft van alle vrouwen en meisjes in Nederland krijgt te maken met geweld. Om daar aandacht voor te vragen, doet de gemeente Midden-Groningen mee aan de internationale actie Orange the World. De Juffertoren in Schildwolde wordt daarom vanaf 24 november tot en met 9 december oranje verlicht.
Lees meer over
Midden-Groningen

Overal ter wereld worden gebouwen in het oranje licht gezet. In Midden-Groningen hebben gemeenteraadslid Erianne van der Burg en burgemeester Adriaan Hoogendoorn de campagne woensdag gestart bij de Juffertoren. Van der Brug hield een korte toespraak, waarin ze benadrukte hoe belangrijk het is dat mensen zich blijven uitspreken tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

‘Het is een taak voor ons allemaal om dat te voorkomen. Het is mooi dat onze gemeente deelneemt aan deze wereldwijde actie. Naast de Juffertoren worden er allerlei beroemde gebouwen oranje verlicht. In het verleden zijn bijvoorbeeld de Empire State Building in New York en de opera van Sydney verlicht.’ Burgemeester Hoogendoorn heeft met een schakelaar de verlichting van de Juffertoren aangezet.

Onacceptabel

Hij onderschrijft het belang van de campagne: ‘Ongeveer 45 procent van de vrouwen en meisjes in Nederland krijgt te maken met geweld. Dat is onacceptabel en daarom doen wij mee aan de internationale actie Orange the World’, legt Hoogendoorn uit. ‘Het voorkomen van geweld tegen vrouwen en meisjes is een plicht voor iedereen. De oranje verlichting van de Juffertoren herinnert ons daaraan.’

Nieuws

Meest gelezen

menu