Kielzog muziekschool in Hoogezand hervat lessen. Eén op éen met een plexiglasscherm tussen docent en leerling

Antjo Dijkema (links) en Arnold Groen plaatsen een plexiglasscherm. Foto: Kielzog

Kielzog muziekschool in Hoogezand hervat maandag de fysieke muzieklessen. Deze muzieklessen worden individueel, dus één op één, gegeven. Docent en leerling worden met een plexiglasscherm van elkaar gescheiden.
Lees meer over
Midden-Groningen

‘We waren hier op voorbereid en de leerlingen zijn geïnformeerd. Het is nu een kwestie van het draaiboek volgen en bijsturen als dat nodig is, want de veiligheid staat natuurlijk voorop’, meldt directeur Ids Dijkstra in een persbericht.

Richtlijnen van het RIVM

Achter de schermen is veel werk verzet om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. ‘Met pijlen is een nieuwe routing aangebracht in het gebouw; er geldt éénrichtingsverkeer’, licht hoofd techniek Arnold Groen toe.

In de lokalen wordt met plexiglasschermen tussen docenten en leerlingen gewerkt. Verder wordt met stickers anderhalve meter afstand aangegeven en is ingegrepen bij de toiletten.

‘Ben je gezond?’

Muzieklessen Jack Westra is docent keyboard, piano en saxofoon bij Kielzog. Hij heeft zijn leerlingen en het samenspelen ontzettend gemist, en verheugt zich erop weer ‘los’ te kunnen.

Tegelijkertijd beseft hij dat niet al zijn leerlingen het direct aandurven om op locatie te komen. ‘Dat is logisch en daar heb ik alle begrip voor.’

De muzieklessen zullen ook anders zijn dan voor de uitbraak van het coronavirus, verwacht Westra. ‘Je vraagt normaal aan het begin van een les hoe het gaat, nu zal de eerste vraag zijn: ben je gezond? We moeten ons aan een protocol houden en daar moeten we met zijn allen aan wennen.’

Online lesgeven blijft onderdeel van het lesaanbod

Kielzog muziekschool heeft ook geleerd van de corancrisis. Westra: ‘Als een leerling in de toekomst niet op locatie kan komen dan kunnen we een online les aanbieden. De afgelopen weken deden alle docenten dat vanuit huis, maar binnenkort kan dat ook vanuit Kielzog, in een speciaal online-leslokaal. In die zin is de dienstbaarheid van Kielzog dankzij de crisis verbreed.’

Nieuws

Meest gelezen

menu