Koninklijke onderscheiding voor Tina Hofman uit Hoogezand. 'Niet het gezicht van DFS, maar wel de drijvende kracht'

De versierselen behorende bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Kanselarij der Nederlandse Orden

Voor Tina Hofman-de Vries uit Hoogezand werd de viering van het 50-jarig bestaan van ‘haar’ club DFS een wel heel bijzondere gebeurtenis. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn speldde haar tijdens dit feest de versierselen op die behoren bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer over
Midden-Groningen

,,Ik heb grote waardering voor mevrouw Hofman-de Vries haar bijdrage aan de sport in Midden-Groningen en in Hoogezand in het bijzonder”, zei Hoogendoorn. ,,Het bestuur van DFS geeft aan dat ze onmisbaar is voor het bestuur en vereniging. Ze is door haar bescheidenheid naar buiten toe niet het gezicht van DFS, maar wel de drijvende kracht door haar toewijding, ideeën en activiteiten.”

Coördinataor afdeling trampolinespringen

Tina Hofman-de Vries was van 1992 tot 2014 coördinator van de afdeling trampolinespringen van de Hoogezandster omnisportvereniging DFS. In die hoedanigheid selecteerde ze leden voor deelname aan wedstrijden, plande ze trainingen en wedstrijden, regelde ze het vervoer, wierf ze leden en sponsors, huurde ze locaties voor trainingen en wedstrijden, en stelde ze persberichten op.

Daarnaast deed ze archiefwerk en voerde ze overleg met zusterverenigingen en de gemeente.

Sinds de afdeling trampolinespringen zich in 2014 afscheidde van DFS, om als zelfstandige vereniging (TSV Hoogezand) verder te gaan, is Hofman penningmeester en ledenadministrateur van DFS.

Nieuws

Meest gelezen

menu