Kwartier Zorg & Welzijn en De Computerbank gaan met beeld- en videobellen eenzaamheidsvirus in Midden-Groningen te lijf

Foto: Shutterstock

Welzijnsorganisatie Kwartier Zorg & Welzijn en Stichting De Computerbank uit Hoogezand binden gezamenlijk de strijd aan met het eenzaamheidsvirus onder senioren in Midden-Groningen. Ze doen dat door in woord en gebaar het beeld- en videobellen te stimuleren.
Lees meer over
Midden-Groningen

,,Veel senioren en mantelzorgers zitten sinds het begin van de coronacrisis zonder sociale contacten”, weet Petra Schipper, welzijnscoach in Slochteren, Siddeburen en Harkstede. ,,Dat heeft impact op de relaties met familie en vrienden. Terwijl het nu juist belangrijk is verbinding met elkaar te zoeken.”

Laptops en tablets

Reden voor Kwartier Zorg & Welzijn, dat ook al bel- en appcirkels opzette, het beeld- en videobellen te stimuleren. De Computerbank stelt de hiervoor benodigde laptops en tablets beschikbaar.

De Computerbank-voorzitter Hans Huiting hoopt de eerste devices volgende week te kunnen leveren. ,,De apparatuur is besteld”, zegt hij. ,,Het zijn goede gebruikte apparaten. Dat was nog even zoeken, want er is veel vraag naar de communicatiemiddelen. We maken ze nu klaar voor gebruik.’’

Kwartier Zorg & Welzijn inventariseert welke senioren en mantelzorger uit Midden-Groningen aanspraak kunnen maken op een tablet of laptop.

Nieuws

Meest gelezen

menu