Burgemeester Adriaan Hoogendoorn met tankautospuit door Sappemeer om vijf brandweermannen een lintje te overhandigen

De versierselen behorende bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Kanselarij der Nederlandse Orden

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen heeft zaterdagavond vijf brandweermannen van de post Hoogezand-Sappemeer verblijd met een lintje. Hij ging met een tankautospuit bij hen langs om ze persoonlijk de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau te overhandigen.
Lees meer over
Midden-Groningen

‘Alle vijf vrijwilligers zijn langer dan 20 jaar actief als vrijwillige brandweerman’, licht Hoogendoorn, die tijdens de ‘rondrit’ in gezelschap verkeerde van teamleider brandweerzorg Ingrid van Elst van de Veiligheidsregio Groningen, in een persbericht toe.

‘In die tijd hebben zij veel meegemaakt. Drie van hen waren betrokken bij een zeer ernstig incident dat zich in 2004 heeft voorgedaan. De koninklijke onderscheiding is dan ook meer dan verdiend.’

Brandweermannen uit Sappemeer

De koninklijke eer viel Arnold Blaauw, Eltjo Dijk, Michel Noordhof, Jan Rieks en Johan van der Velde, allen woonachtig in Sappemeer, ten deel. Van hen is de 58-jarige Rieks het langst actief als brandweerman: 32 jaar, waarvan 28 jaar bij de brandweer Hoogezand-Sappemeer.

De 51-jarige Blaauw is ruim 27 jaar lid van de vrijwillige brandweer, de 47-jarige Noordhof 25 jaar, de 53-jarige Dijk 23 jaar en de 51-jarige Van der Velde 22 jaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu