Lof van burgemeester Midden-Groningen voor Toon, Jip en Morris uit Kropswolde. Zij verdienden 2000 euro voor Oekraïense kinderen

Morris, Toon, Jip en burgemeester Adriaan Hoogendoorn (vlnr). Foto: Eigen foto

Toon, Jip en Morris, leerlingen van de Walstraschool in Kropswolde, hebben vrijdag een cheque van 2000 euro overhandigd aan burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Hoogezand. Het geld is bedoeld voor gevluchte Oekraïense kinderen, die worden opgevangen in Midden-Groningen.
Lees meer over
Midden-Groningen

De chequeoverhandiging vond daarom ook plaats in de voormalige school aan de Astronautenlaan in Hoogezand, een van de opvanglocaties in Midden-Groningen. Hoogendoorn liet zich daarbij lovend uit over Toon, Jip en Morris, die een markt organiseren om geld voor de kinderen in te zamelen. ,,Het is fantastisch om te zien hoe zij zich het lot aantrekken van hun leeftijdsgenootjes uit Oekraïne die nu noodgedwongen in Midden-Groningen zijn.”

Om erop te wijzen dat de leerlingen van de Walstraschool niet de enigen zijn met een groot hart voor de vluchtelingen. ,,Er zijn gelukkig heel veel inwoners van Midden-Groningen die zich op vele manieren inzetten om te helpen. Door deze drie kanjers in het zonnetje te zetten, wil ik ook alle andere inwoners en organisaties danken voor hun inzet om de vluchtelingen gastvrij op te vangen.”

Speelmogelijkheden voor Oekraïense kinderen

Het geld wordt in overleg met Toon, Jip en Morris besteed aan speelmogelijkheden voor de tientallen Oekraïense kinderen in de gemeentelijke opvanglocaties en in de gastgezinnen in Midden-Groningen. Achterliggende gedachte is dat spelen verbindt en deze kinderen kan helpen met hun moeilijke situatie om te gaan.

Nieuws

menu