Mavo-scholieren dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand in de prijzen op Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Vanaf links Demir Tuzla, Rens Wemmenhove, Camiel van Kempen en Rick Woortman. Foto: Hilda Guns

Vier mavo-scholieren, zogeheten cultuurreporters, van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand zijn in de prijzen gevallen op het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS).

Demir Tuzla en Rens Wemmenhove uit klas m3c behaalden met hun lego-animatiefilm Piraten de tweede prijs in de categorie animatie.

(Tekst leest door onder de video)

Camiel van Kempen en Rick Woortman uit klas m3a waren met Snelheidsverandering goed voor de derde prijs in de categorie non-fictie.

(Tekst leest door onder de video)

De prijswinnaars werden niet, zoals te doen gebruikelijk, ten overstaan van vijfhonderd scholieren uit heel Nederland in het zonnetje gezet, maar op hun eigen school. Directeur Wout Zilverberg overhandigde hun vrijdag een oorkonde van het NFFS en een presentje van de school.

Cultuurreporters

Het dr. Aletta Jacobs College biedt in de onderbouw mavo onder de naam Cultuurreporters een tweejarige leerlijn mediawijsheid aan.

Door non-fictie films te kijken én te maken, ontwikkelen de leerlingen onder andere sociale en culturele vaardigheden. Ook leren ze kritisch te denken en te communiceren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu