Midden-Groningen nodigt inwoners Muntendam uit om mee te praten over een nieuw hart voor hun dorp

Een deel van het voormalige gemeentehuis van gemeente Menterwolde maakt deel uit van de plannen voor nieuw dorpshart in Muntendam. Foto archief Huisman Media

Een nieuw dorpshart voor Muntendam op de locatie van de huidige Menterne en het voormalige gemeentehuis. De gemeente Midden-Groningen nodigt Muntendammers uit om mee te denken.

In het te vernieuwen centrum van Muntendam staan onderwijs, wonen en ontmoeten centraal. Scholen, kinderopvang en dorpshuis worden gehuisvest in een multifunctioneel gebouw op de plek waar nu De Menterne staat.

Uitwerking in samenwerking met bewoners

Niets staat nog vast, maar in het schetsplan is ruimte voor een multifunctioneel gebouw (scholen, kinderopvang, dorpshuis), de bouw van appartementen en/of grondgebonden woningen (sociale huur en koop) en aan sociale en maatschappelijke functies in een deel van het voormalige gemeentehuis.

Inwoners worden uitgenodigd om mee te denken. Er is alle ruimte om met betrokken partijen de plannen verder uit te werken. M et de schoolbesturen van cbs De Parel, obs Menterhorn en de Dorpsraad heeft Midden-Groningen een begin gemaakt met de centrumontwikkeling van Muntendam. De uitwerking wordt met inwoners van Muntendam opgepakt.

Inloopavond op 10 november

De gemeente nodigt inwoners uit voor een inloopavond op woensdag 10 november van 18.30 uur tot 20.30 uur in de Menterne te Muntendam. Inwoners van Muntendam worden dan geïnformeerd over de centrumontwikkeling. Voor inwoners die nu al vragen of ideeën hebben, is het mailadres: centrumontwikkelingmuntendam@midden-groningen.nl

De intentie is om scholen, kinderopvang en dorpshuis te huisvesten in een nieuw te bouwen multifunctioneel gebouw op de huidige locatie van de Menterne. De huidige gebruikers moeten een tijdje tijdelijk elders onderdak vinden. Daarvoor zijn het voormalige gemeentehuis en/of de voormalige Europaschool beschikbaar.

Nieuw bestemmingsplan

Zodra het financiële plan klaar is en de gemeenteraad dit heeft goedgekeurd, wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Dit is nodig voor de realisatie van het multifunctioneel gebouw, de gewenste woningbouw en de inrichting van de openbare ruimte.

Na deze procedure verhuist het dorpshuis, zodat eind 2022 de Menterne gesloopt kan worden. De verwachting is dat in 2023 de bouwwerkzaamheden kunnen starten.


Uitnodiging voor inloopavondJe kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu