Midden-Groningen opent meldpunt voor slachtoffers toeslagenaffaire

Foto: Shutterstock

De gemeente Midden-Groningen opent een meldpunt voor inwoners die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire. Zij kunnen zich hier melden voor ondersteuning.
Lees meer over
Midden-Groningen

De Belastingdienst zette de afgelopen jaren bij duizenden ouders onterecht de kinderopvangtoeslag stop en vorderde het uitgekeerde geld terug. Deze ouders moesten niet alleen grote bedragen terugbetalen, maar kwamen ook als fraudeur te boek te staan.

Compensatie en ondersteuning

Gedupeerde ouders worden gecompenseerd door de Belastingdienst. Ze kunnen daarnaast behoefte hebben aan ondersteuning bij bijvoorbeeld schulden, gezondheidsproblemen, het vinden van werk, dagbesteding, gezinshulp en huisvesting.

De Rijksoverheid, Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) en de Belastingdienst hebben afgesproken dat gemeenten gedupeerde ouders hierbij helpen.

Meldpunt voor getroffen ouders

De Belastingdienst kan in verband met privacywetgeving echter geen geen gegevens van ouders doorgeven aan gemeenten. Daarom roept de gemeente Midden-Groningen getroffen ouders op zich te melden via meldpunttoeslagen@midden-groningen.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu