Midden-Groningen vlagt om 75 jaar leven in vrijheid te vieren

Foto: Pixabay

Om te vieren dat het ook voor Midden-Groningen 75 jaar geleden is dat de bevrijding een einde maakte aan de bezetting door de Duitsers, roept de gemeente Midden-Groningen haar inwoners op die dag de Nederlandse vlag uit te hangen.

De bevrijding van de huidige gemeente Midden-Groningen vond 13, 14 en 15 april 1945 plaats. ,,Het is van groot belang dat we ons blijven realiseren dat vrijheid niet ‘vanzelf spreekt’”, zegt burgemeester Adriaan Hoogendoorn. ,,Uit de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog weten we hoe kostbaar vrijheid is. Leven zonder tirannie, discriminatie, vervolging en onderdrukking. In vrijheid leven, kunnen zeggen wat je denkt.”

,,Na 75 jaar zijn er nog maar weinig ooggetuigen, die nieuwe generaties kunnen vertellen van de verschrikkingen van oorlog en bezetting. Om vrijheid te laten ‘spreken’ is het van grote waarde om steeds weer door te geven wat de Tweede Wereldoorlog heeft betekend in het leven van veel mensen in Midden-Groningen.”

,,Al 75 jaar mogen we leven in vrijheid. En het is aan ons om die vrijheid in stand te houden! Daarom hijsen we op 15 april de vlag.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu