Minister Kajsa Ollongren laat zich in Tjuchem en Steendam bijpraten over versterkingsaanpak

Minister Kajsa Ollongren (rechts) met de bewoners Christiaan Wiepkema en Mariska Goeree, burgemeester Adriaan Hoogendoorn en wethouder José van Schie. Foto: Gemeente Midden-Groningen

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft woensdagmiddag een werkbezoek gebracht aan Steendam en Tjuchem. Zij liet zich bijpraten over de specifieke versterkingsaanpak in deze dorpen.
Lees meer over
Midden-Groningen

Inwoners uit de dorpen Steendam en Tjuchem hebben hun krachten gebundeld in de projectgroep Dorp in eigen hand . Deze projectgroep heeft samen met ingenieursbureau VIIA uit Groningen, de gemeente Midden-Groningen en Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een voorstel voor een eigen aanpak ontwikkeld.

Deelname aan deze aanpak is vrijwillig; dorpsbewoners kunnen ook kiezen voor het reguliere versterkingsprogramma van NCG.

Ollongren sprak in dorpshuis De Plaaisterploats in Tjuchem met dorpsbewoners die nauw betrokken zijn bij deze versterkingsaanpak. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn fungeerde als gastheer en gespreksleider. Verder informeerde wethouder José van Schie de minister over de aanpak.

Nieuws

Meest gelezen

menu