Motorkap personenauto zwaar beschadigd na aanrijding met zwaan bij Sappemeer, bestuurder keert terug om gewond dier te zoeken

De gewonde zwaan wordt door een brandweerman uit het water gehaald. Foto: Venema Media

Het dier bezorgde hem dinsdagavond flinke schade bij Sappemeer, maar een automobilist trok het lot van de door hem aangereden zwaan wel aan. Hij besloot woensdagochtend te gaan zoeken naar het gewonde dier en belde de brandweer.
Lees meer over
Midden-Groningen

De man liet weten na de aanrijding al te hebben gezocht naar het gewonde dier, maar kon de zwaan in de duisternis niet vinden in de greppel of berm. De automobilist keerde woensdagochtend terug naar de plek van de aanrijding en trof dit keer de zwaan wel aan: het beest lag gewond op de weg, maar vluchtte snel de sloot in langs de Langewijk.

In het nauw

De gealarmeerde brandweer heeft de zwaan vervolgens in het nauw gedreven en uit de sloot gehaald. Het dier is overgedragen aan de dierenambulance en meengenomen naar de crisisopvang in Westernieland. Daar zal de zwaan worden behandeld aan de verwondingen aan vleugel en poot, die het dier heeft opgelopen bij de aanrijding.

De automobilist heeft flinke schade overgehouden aan de botsing met de zwaan; zijn complete motorkap is beschadigd geraakt.

Nieuws

menu