Nieuw asfalt met rode middenstrook voor Woldweg in Kropswolde

De Hunzeweg in De Groeve heeft al een rode strook in het midden. Foto: Google Street View

De provincie Groningen voert in de tweede helft asfalteringswerkzaamheden uit aan de Woldweg (N386) in Kropswolde. Het verkeer wordt omgeleid via de Kielsterachterweg (N385) en de Zuidlaarderweg (N962).
Lees meer over
Midden-Groningen

De Woldweg in Kropswolde wordt niet alleen opnieuw geasfalteerd, maar wordt ook voorzien van een rode strook in het midden van de weg. Deze strook, die de Hunzeweg in De Groeve (in het verlengde van de Woldweg) al heeft, geeft aan dat de weg door een dorp voert. Dit moet ervoor zorgen dat het verkeer minder hard gaat rijden.

Ook de fietsoversteek in Kropswolde wordt vervangen. Hier krijgt het asfalt eveneens een rode kleur.

Stremming van de Woldweg

De werkzaamheden worden gefaseerd aangepakt om de overlast voor bewoners en bedrijven te beperken. Van maandag 16 tot en met zondag 22 november is de Woldweg vanaf De Groeve (provinciegrens) tot aan de rotonde met de Meerweg in Kropswolde gestremd. Verkeer kan gewoon over de rotonde rijden.

Diezelfde week zijn er voorbereidende werkzaamheden tussen de rotonde met de Abraham Kuypersingel in Hoogezand en de rotonde met de Meerweg. Dit deel van de weg wordt niet gestemd. Er kan wel enige hinder zijn.

Van maandag 23 tot en met zondag 29 november is de weg vanaf de rotonde met de Meerweg tot de rotonde met de Abraham Kuypersingel gestremd. Ook de rotonde met de Meerweg is gestremd. Verkeer kan wel gebruikmaken van de rotonde met de Abraham Kuypersingel.

Omleiding

Het verkeer wordt vanaf De Groeve omgeleid via de Zuidlaarderweg (N962), Kielsterachterweg (N385) en de Abraham Kuypersingel. Aan het begin en einde van de Woldweg staan verkeersregelaars om bewoners, bestemmingsverkeer en verkeer voor bedrijven te begeleiden.

Na het asfaltonderhoud wordt in het voorjaar van 2021 verder gewerkt aan de Woldweg. Dan wordt het asfalt van het fietspad vervangen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu