Nieuw gemeentehuis Midden-Groningen bereikt hoogste punt. Oplevering in voorjaar van 2021

Foto: Gemeente Midden-Groningen

Nog geen jaar na de officiële aftrap van de bouw is het hoogste punt van de nieuwbouw van het gemeentehuis van Midden-Groningen in Hoogezand bereikt. Reden voor een klein gezelschap woensdag, onder leiding van burgemeester Adriaan Hoogendoorn en regiodirecteur Tiede Swart van BAM Bouw en Techniek, bijeen te komen.

,,De bouw loopt voorspoedig”, liet Tiede Swart bij die gelegenheid optekenen. Dit betekent dat het gemeentehuis in het voorjaar van 2021 opgeleverd wordt.

Kort daarna kunnen de medewerkers van de gemeente Midden-Groningen hun nieuwe werkplekken in gebruik nemen.

Huis van cultuur en bestuur

De bouw van het gemeentehuis is feitelijk een uitbreiding (fase 2) van het Kielzog, het nieuwe huis van cultuur en bestuur in Hoogezand. Fase 1 werd in 2016 afgesloten met de oplevering van de bibliotheek, het theater en het kunstencentrum (cultuur).

,,Dit gebouw wordt een ontmoetingsplek waar onze inwoners en medewerkers elkaar vinden en samen van Midden-Groningen een levendige gemeente maken”, zei Hoogendoorn in een toespraak.

Duizenden gehaakte of gebreide bloemen

Samen onthulden Swart en Hoogendoorn vervolgens een op de bouwhekken bevestigd kunstwerk. Dit bestaat uit duizenden door inwoners gebreide of gehaakte bloemen, die samen de woorden uit het gedicht Zo is elke bloem de verbinding tussen wat was en wat komen gaat van stadsdichter Renée Luth van Groningen.

Luth droeg dit gedicht ook voor.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu