Nieuwe stichting streeft naar beter functioneel gebruik van historisch lint voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer

Foto: Google Street View

Een groep inwoners van Hoogezand en Sappemeer heeft een stichting opgericht om de beeldkwaliteit van het historische lint van de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer te versterken. Deze Stichting Historisch Lint Hoogezand-Sappemeer (SHLHS) streeft bovendien naar een beter functioneel gebruik van het gebied.

Het oude, lintvormige centrumgebied van de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft volgens de stichting een bijzondere historische waarde. ‘Helaas is het historisch lint de afgelopen tientallen jaren nogal veronachtzaamd’, stelt voorzitter Hendrik Jan Tjoelker in een persbericht.

‘Dit terwijl het oude centrum als historisch middelpunt identiteitswaarde heeft voor heel Hoogezand-Sappemeer, in potentie zelfs voor het imago van de hele gemeente Midden-Groningen. ‘

Met een ‘betrokken aanpak’ kan het gebied volgens Tjoelker weer een aantrekkelijk gebied worden. ‘Een gebied waarmee mensen zich willen identificeren, waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren, en waar iedereen zich uitgenodigd voelt om zich op een positieve manier met elkaar te verbinden.’’

Draagvlak creëren voor versterkende ontwikkelingen

De stichting wil een verbindende rol spelen tussen individuele bewoners, bewonerscollectieven, bedrijven en andere organisaties met betrokkenheid op het historisch lint. Participatie van betrokkenen en het creëren van draagvlak voor versterkende ontwikkelingen staan daarbij centraal.

De stichting wil bovendien een ‘constructieve gesprekspartner’ zijn van de gemeente Midden-Groningen. Ze heeft al contact gezocht met een aantal ambtenaren en de gemeentelijke stedenbouwkundige. ‘Mijn indruk is dat onze betrokkenheid wordt gewaardeerd. Ook merk ik dat er nu ook bij de gemeente het inzicht is ontstaan dat het anders moet met het historisch lint’, stelt Tjoelker.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu