Organisaties uit Midden-Groningen slaken noodkreet: help dakloze Huisraadbank aan nieuw onderkomen

Huisraadbank Kolham zoekt nieuwe opslagruimte. Foto: De Midden-Groningse Uitdaging.

Organisaties die in Midden-Groningen zijn betrokken bij het armoedevraagstuk vinden dat zowel de gemeente en de politiek als de inwoners van Midden-Groningen zich moeten inspannen voor een nieuwe plek voor de Huisraadbank Midden-Groningen.

De Huisraadbank, een initiatief van de Midden-Groningse Uitdaging, stelt gratis huisraad ter beschikking aan mensen die daar zelf geen geld voor hebben. Ze had tot afgelopen voorjaar een onderkomen bij Mondial Oostland Verhuizingen in Kolham, maast moest verhuizen omdat het verhuisbedrijf die ruimte zelf nodig had.

De dakloze Huisraadbank zag vervolgens geen andere mogelijkheid dan haar spullen te schenken aan de weggeefwinkel in de wijk Lewenborg in Groningen.

Kledingbank Maxima, Voedselbank Midden-Groningen, Humanitas Midden-Groningen, Werkpro en stichting Computerbank vinden de Huisraadbank echter een dermate belangrijk instituut voor mensen die te maken hebben met armoede, dat zij een dringend beroep doen op zowel de gemeente en de politiek als de inwoners van Midden-Groningen om de Huisraadbank te helpen aan een nieuw onderkomen en ruimte voor opslag. Ze denken hierbij onder meer aan een leeg schoolgebouw.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu