Burgemeester opent pannakooi voetbalvereniging Hoogezand met binnenkantje rechts. 'Het talent begint hier'

Burgemeester Hoogendoorn opende de pannakooi met een schot op het doel. Foto: Venema Media

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn opende zondagochtend de gloednieuwe pannakooi op het terrein van voetbalvereniging Hoogezand.

De opening van de kooi was het eerste onderdeel van het zogeheten Oranjefestival bij de voetbalclub. Speciaal voor de jeugd werden er de hele dag leuke activiteiten en spelletjes op poten gezet. Allen gehuld in oranje shirts zorgde dit voor een mooie schouwspel tegen de strakblauwe hemel deze dag.

De pannakooi werd onder grote belangstelling geopend. Naast vele leden van de club waren er diverse sponsoren aanwezig die gezamenlijk de pannakooi mogelijk maakten.

„Binnen het kader van de leefbaarheid in Midden-Groningen hoort ook het stimuleren van beweging”, zei Hoogendoorn. „Nu corona op zijn retour is kunnen we steeds meer sporten en bewegen en vooral samen gezond bezig zijn. Deze pannakooi draagt daar mooi aan bij.”

Ook refereerde Hoogendoorn aan de eerste EK-wedstrijd van Nederland die avond en onderstreepte hij het belang van veel trainen: „Het talent begint hier!”

In de pannakooi wordt doorgaans veel getraind op techniek en skills door de snelle manier van spelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu