Persconferentie premier Rutte doet hoop vervliegen voor 7 KM van Martenshoek. Streep door hardloopevenement in Hoogezand

De start van de 7KM van Martenshoek in 2012. Foto: Archief Peter Wassing

Ze had goede hoop, maar de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van vrijdag heeft het laatste sprankje hoop doen vervliegen. Stichting De 7 kilometer van Martenshoek heeft daarom besloten de voor 26 september geprogrammeerde 7 KM van Martenshoek af te gelasten.

De organisatie had vooraf al bepaald dat het hardloopevenement alleen door zou gaan als de anderhalve meter afstand zou worden losgelaten en voor deelname geen negatieve coronatest zou moeten worden overlegd. De persconferentie van vrijdag maakte duidelijk dat hiervan vooralsnog geen sprake is.

‘De persconferentie heeft duidelijk gemaakt dat er onvoldoende zekerheid kan worden geboden en het verkrijgen van een gemeentelijke vergunning, die er nog niet is, niet te verwachten valt’, licht de organisatie van het hardloopevenement in een persbericht toe.

‘Mochten er na 20 september alsnog versoepelingen komen, is het te kort dag voor nadere besluiten.’

De 7 KM van Martenshoek werd vorig jaar ook al afgelast vanwege de coronacrisis. De teller staat daarom al sinds 2019 op vijftien edities.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
Coronavirus
menu